Mrt

2023 yılı 2. dönem "Okul Aile Birliği Denetim Kurulu Raporu" yayımlandı.

Değerli Velilerimiz,

Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmete alınan ÖVDES (Öğrenci Veli Destek Sistemi) ile öğrencilerimize ilişkin rehberlik konularında destek alabilirsiniz.

Bu uygulamanın sizlere ve öğrencilerimize yararlı olmasını diliyoruz.

Değerli Velilerimiz,

Hafta içi mesai günlerinde öğretmenlerimizle yüz yüze görüşebileceğiniz vakitler aşağıda belirtilmiştir.

Görüşmeden önce öğretmenlerimizle telefonla irtibata geçerek randevu almanız uygun olacaktır.

Bilgilerinize önemle rica olunur.

Ekm

14 Ekim 2023 tarihli ve 32339 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereğince yeninden hazırlanan okul vakit çizelgesi aşağıda verilmiştir.

Kıymetli Velilerimiz,

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı okul-aile birliği genel kurul toplantımız, 28/10/2023 cumartesi günü saat 10:00'da çok amaçlı salonumuzda yapılacaktır.

Toplantıya katılımınız önemle rica olunur.

Ekm

Okulumuzun "2023 Yılı Okul Aile Birliği Denetim Kurulu 1. Dönem Raporu" yayınlandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı okul vakit çizelgesi hazırlanmıştır.

Ağu

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında 1. sınıfa devam edecek öğrencilerimizin şube ve öğretmenleri, 01/09/2023 Cuma günü saat 14:30' da okulumuzda düzenlenecek kura programı ile belirlenecektir.

Programa tüm velilerimiz davetlidir. İlgililere önemle duyurulur!

Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrenciler

2023 yılı BİLSEM öğrenci belirleme işlemleri devam etmektedir. Bu süreçte "Görsel Algı Testi" 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında "Müzikal Yatkınlık Testi" ise 20-24 Mart 2023 tarihleri arasında okulumuzda sınıf öğretmenlerimiz tarafından yapılacaktır.

Bu testlere katılacak öğrencilerimizin özellikle belirtilen tarihlerde okula devam etmeleri büyük önem arz etmektedir.

1. sınıf öğrencilerimizin "Genel Zihinsel Yetenek Alanı Testi" ise 18 Mart 2023 cumartesi günü saat 09:00'da Kızılırmak İlkokulu'nda tablet üzerinden yapılacaktır.

Bu uygulamaya katılacak öğrencilerimizin en geç 08:30'da sınava giriş belgeleri ve kimlik belgeleri ile birlikte sınav merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Velilerimizin dikkatine sunuyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Abdulvahabigazi İlkokulu Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu'nun, 2022 yılı 2. yarıyılına ilişkin denetim raporu aşağıda sunulmuştur.

Değerli Velilerimiz,

Ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan "Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları" kapsamında, sizlere yönelik yeni bir  "Veli Eğitim Programı" hazırlanmıştır.

Bu program uyarınca, rehber öğretmenimiz / psikolojik danışmanımız tarafından okulumuzda 6 - 24 Şubat 2023 tarihleri arasında belirlenecek günlerde düzenlenmesi planlanan "Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Alanında Madde Bağımlılığı  Farkındalık  Eğitimi  Kurs Programı" na hepinizin iştirak etmesini bekliyoruz.

Bu kurs programının kursiyer kayıtları Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü e-Yaygın Sistemi üzerinden okulumuz tarafından oluşturulacaktır.

İlgililere önemle duyulur.

Değerli Velilerimiz,

Malumunuz olduğu üzere, eğitim ailede başlayan bir süreçtir. Bu süreçte sizlere destek olabilmek maksadıyla, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile - Okulu Projesi, 21 Kasım 2022 pazartesi günü saat 13.00'te Alparslan Ortaokulu'nda başlayacaktır.

Tüm velilerimiz proje çalışmalarına davetlidir.

Kas

2022-2023 eğitim ve öğretim Yılı, 1. dönem ara tatili 14 Kasım - 18 Kasım 2022 tarihleri arasında arasında yapılacaktır.

Bu kapsamda, hafta sonları yapılan Destek Eğitim Odası, İYEP, Akıl ve Zekâ Oyunları, Yabancı Uyruklu Öğrencilere Temel Seviye Türkçe Öğretimi, Yabancılara A 1 Seviye Türkçe Öğretimi gibi kurslar, 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde yapılmayacaktır.

Okulumuzda, 21 Kasım 2022 pazartesi gününden itibaren eğitim ve öğretim faaliyetleri planlandığı gibi devam edecektir.

Değerli Velilerimiz,

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı okul - aile birliği genel kurul toplantımız, 30 Ekim 2022 pazar günü saat 10:00'da okulumuzda yapılacaktır.

Bütün velilerimiz toplantıya davetlidir.

Ağu

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı vakit çizelgemiz hazırlanarak yürürlüğe konulmuştur.