May

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sivas İli Minikler A Kategorisi Voleybol Müsabakalarına katılan erkek voleybol takımımız turnuvadan büyük bir başarı ile döndü.

İlk defa katıldığımız turnuvada il birincisi olan öğrencilerimiz ile bu başarıda emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Bu başarının minik sporcularımızın kariyerlerinde  bir ilk adım olmasını temenni ediyoruz.

May

2023 -2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sivas İli Minikler A Kategorisi Voleybol Müsabakalarına katılan kız voleybol takımımız turnuvadan kupayla döndü.

İlk defa katıldığımız turnuvada il dördüncüsü olan öğrencilerimiz ile bu başarıda emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

May

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER, Millî Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Programı" çerçevesinde 02/05/2024 perşembe günü Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde merkez okul müdürleri ve sendika temsilcileri ile bir araya geldi.

May

Okulumuzda görev yapan Müdür Yardımcısı Rıfat KALKAN Zara İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

Kendisine çalışmalarından ve okulumuza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

May

Geleneksel olarak düzenlenen "Sivas Belediyesi İlkokullar Arası Futbol Turnuvasına" bu yıl da katıldık.

Öğrencilerimiz şu ana kadar çıktıkları üç maçta da galip gelerek taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandılar.

Emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, çalışanlarımızı tebrik ediyor; başarımızın devamını diliyoruz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Programda öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları gösterileri sundular.

Bugünün küçükleri yarının büyükleri, performansları ile göz doldurdular.

Nis

2024 yılı Türk Hava Kurumu Fitre - Zekat ve Bağış İşlemleri çerçevesinde öğrencilerimize dağıtılan 100(yüz) adet zarfın tasnifi, 15/04/2024 pazartesi günü okulumuzda oluşturulan bir komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Buna göre iade alınan 97 (doksanyedi) zarftan 3740 TL elde edildi. Bu meblağın 374 TL' si (% 10'u) ilgili mevzuat gereği okul - aile birliği hesabımıza gelir olarak kaydedilirken; geriye kalan 3366 TL'lik tutar, 16/04/2024 salı günü makbuz mukabilinde Sivas Türk Hava Kurumu Şubesi' ne teslim edildi.

Duyarlılığı ile bizleri gururlandıran öğrencilerimize, desteklerini eksik etmeyen velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuzda 28 - 29 Mart 2024 tarihlerinde " Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası" düzenlendi. Çok sayıda öğrencimizin ter döktüğü yarışmalara 4 B sınıfımız damga vurdu.

Yarışmalar sonunda bu sınıftan q-bitz dalında  Fatıma Şifa KALAYCIK, pentago dalında Ayşe Nur ŞAHİN, mangala dalında Buse TORUN rakiplerine üstünlük sağlayarak birinci oldular ve il turnuvasında okulumuzu temsil etmeye hak kazandılar.

Yarışmaya emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyoruz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığının, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında uygulamaya aldığı "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Çalışması" kapsamında geleneksel sokak oyunlarımızı öğrencilerimizle oynuyoruz.

Mrt

3 A, 3 B, 3 C ve 2 C sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri nezaretinde 27 Mart 2024 çarşamba günü Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Burada Hacıvat - Karagöz Gösterisi'ni izlediler; müzedeki eserleri, mekanları inceleme fırsatı buldular.

Mrt

Trafik ve İlk Yardım Kulübüne mensub öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri Hüsamettin OĞUZHAN ile birlikte 25 Mart 2024 pazartesi günü "Sivas Çocuk Trafik Eğitim Parkını" ziyaret ettiler.

Mrt

Bu vatan toprağın kara bağrında,

Sıra dağlar gibi duranlarındır.

Bir tarih boyunca onun uğrunda,

Kendini tarihe verenlerindir.

"18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Günü" kapsamında okulumuzda bir program düzenlendi.

Bu gün vesilesiyle Çanakkale Müstahkem Mevkii Komutanı Cevat Paşa'yı, Nusrat Mayın Gemisi Komutanı Tophaneli  İsmail Hakkı Yüzbaşı'yı, Seyit Onbaşı'yı, Esat Paşa'yı, Vehip Paşa'yı, Anafartalar Kahramanı Kaymakam Mustafa Kemal Bey 'i, Alçıtepe Kahramanı Kaymakam Kazım Karabekir Bey'i, Ezineli Yahya Çavuşu ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikâl eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Vatan evlatları sizlere minnettardır! Ruhlarınız Şâd Olsun!

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, 3 C Sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Pınar CANKURTARAN'ın rehberliğinde "Masalların Modelle Sunumu" konulu bir sergi çalışması gerçekleştirdiler.

Faaliyet kapsamında hazırlanan eserler diğer öğrencilerimizin de beğenisine sunuldu.

Çalışmaya emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Sivas Valiliği himayesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen "HEDEF Projesi" etkinliklerimiz devam ediyor.

Bu faaliyet çatısı altında  hazırlanan "Hedef Okuyan Nesil Projesi"  kapsamında, 18/03/2024 pazartesi günü 1. ders saatinde hep birlikte kitap okuduk.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle okulumuzda 12 Mart 2024 salı günü bir program düzenlendi.