OKULUMUZUN TARİHİ

Abdulvahabigazi İlkokulu, 2 Ocak 1962 tarihinde Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi'nde hizmete açılmıştır.

Okulumuz adını, Emevîler Dönemi' nde Anadolu'ya yapılan ilk İslâm akınları sırasında Sivas'a gelerek burada Doğu Roma İmparatorluğu'  na karşı verilen mücadeleler sırasında şehit olduğuna ve bugün Yukarı Tekke' de medfun bulunduğuna inanılan, Abdulvahabî   Gazi' den almaktadır.

Evvelâ tek katlı olarak yapılan okul binamız, ihtiyaca cevap veremez hâle gelince yıkılmış; aynı alanda  iki katlı yeni bir bina inşa edilmiştir. Bu işin akabinde de, 1989 – 1990 eğitim ve öğretim yılından itibaren "Abdulvahabigazi İlköğretim Okulu" adı ile   öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

2012 yılından itibaren Abdulvahabigazi İlkokulu adını alan okulumuz, 01 Eylül 2022 tarihinde deprem güçlendirmesi projesi kapsamına alınmış ve detaylı bir tadilattan geçirilmiştir.

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 19.07.2023 14:16 - Görüntülenme: 2593